Uluslararası birçok kavram ve metot yaşadığımız dünya içerisinde asla ve asla bitmeyecek ve daimi geliştirilecek bir düzene dönüşmüştür. Birçok ülke kendi eğitim sistemlerini, ekonomik yapılarını, diplomasisini ve çalışma hayatındaki prensiplerini uluslararası bir formata göre ayarlamıştır. Burada ise ekonomik yapıların bir parçası kalite gelmiş veri analizi ve veri yazlımı dalları bu sistem içerisinde dinamo halini almış ve giderek yaygınlaşmaktadır. Veri bilgilendirme ve arama sisteminin önemi hemen hemen her alanda önümüze çıkmakla beraber süre gelen çarkın içinde güçlenmektedir.
Analiz firmaları bu işi profesyonel olarak yöneten departmanlara sahiptir. Bu departmanlar aynı zamanda veri ücretlerini belirlemekle kalmayıp veri yazım kılavuzu gibi çeşitli bilişim envanterlerini anında tüketiciye ulaştırıp onlarında bilgi edinim ve paylaşımını kolay hale getirmiştir. Veri tabanlarında dağıtım işleri oldukça karmaşık ve bilişim anlamında zor olarak gözükse de bu firmalar bunu kolaylaştıracak birçok uygulamaya sahiptirler, yani bu da demek oluyor ki asıl işi yapan unsurlar bir çok uygulama ile beslenip çalışması nizami hale getiriliyor.
Bu veri dolaşım tabanlarının ise en büyük sorunu ve problemi en başta siber güvenliği ve ulusal tehdit oluşturabilecek açıkları giderebilmenin zorluğudur. Çünkü devletler gizli sırlarını ve ulusal politikalarını bu açıkla kaybedemez. Bunun sonucu çok ciddi sorunlara gebe olabilir bu yüzden, birçok ülke ya ulusal güvenlik sistemini geliştiriyor. Ya da bilişim takip ağını güçlendiriyor bu sayede yazılan ve ya korunan veri ulusal bir kimlik kazanıyor hem de devletin güvencesi altına alınıyor. Bu sayede hizmete açık ve dolaşımı serbest bilgiler takibe alınır olası bir sızma halinde yetkili merciler tarafından müdahale edilir. Aynı müdahale ve uygulama biçimi dış işleri bakanlığınca uygulanan bir politikadır. Örnek olarak da açık bilgi ya da açık istihbarat adını verdikleri bilgi eğer sorun çıkaracak bir potansiyele sahip ise, anında müdahale ile hem siber güvenliği aşanların izi sürülür hem de sistem içerisindeki hassas noktaların bilinmesine yardımcı olur.